U trendu

Ministarstvo: Dozvola za gondolu na Zlatiboru kad se kompletira dokumentacija

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je danas da će u najkraćem mogućem roku izdati gradjevinsku dozvolu za izgradnju žičare (gondole) na Zlatiboru, ako investitor dostavi kompletnu dokumentaciju.

Kako je agenciji Beta rečeno u tom ministarstvu, dozvola će biti izdata najkasnije u roku od pet dana od dana podnošenja urednog zahteva.

„Nakon što je opština Čajetina podnela zahtev za izdavanje gradjevinske dozvole u Ministarstvu pod brojem 351-02-00012/2017-07, od investitora je zatraženo da u roku od 30 dana dopuni dokumentaciju, kako bi ispunio sve zakonom propisane uslove neophodne za dobijanje gradjevinske dozvole“, kažu u ministarstvu.

Navodi se i da ministarstvo u potpunosti podržava izgradnju gondole na Zlatiboru, ali uz poštovanje zakonske procedure i uz prethodno izdatu gradjevinsku dozvolu.

„Imajući u vidu da je ovo značajan projekat za Opštinu Čajetina i za razvoj turizma na Zlatiboru, Ministarstvo će posebno nastojati da se dozvola izda u najkraćem roku“, navode u resornom ministarstvu.

Direktorka javnog preduzeća „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić izjavila je ranije danas da je odbačen zahtev Opštine Čajetina za izdavanje gradjevinske dozvole za zadnju fazu izgradnje žičare, odnosno poslednje stanice na vrhu Tornika.

Ona je rekla da su u zaključku koji im je dostavljen iz Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navedene prepreke zbog kojih ne može da se dobije ta dozvola.

Istakla je da su sve primedbe tehničke prirode i da mogu lako da se reše, kao i da imaju potrebnu dokumentaciju.

Opština Čajetina je 9. februara ove godine podnela zahtev za gradjevinsku dozvolu za poslednju stanicu panoramske žičare (gondole) na vrhu Tornika, jer su na tom zemljištu rešeni imovinski odnosi sa republičkim javnim preduzećima koja su koristila te parcele – Emisiona tehnika i veze, Pošta Srbije i Srbijašume.

Za prvu i ostale faze gradnje, to nije mogla da učini, zbog spora oko zemljišta koje koristi privatizovano preduzeće PK „Zlatibor“.

Izgradna žičare počela je 11. februara radnom akcijom, iako za to nije dobijena dozvola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.