U trendu

Ministarstvo i Gas Promet: Tačno, prepolovljena količina gasa

SARAJEVO – Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Nermin Džindić, potvrdio je večeras da je ruski Gazprom smanjio isporuku gasa prema BH Gasu za 50 odsto.

Džindić je za Radio Sarajevo rekao da je u podne sve bilo u redu, ali da je u 15.40 nominacija smanjena za 50 odsto zbog tehničke greške.

„Ni mi nemamo detaljnije informacije. Za 2-3 sata ćemo videti šta se dešava“, rekao je Džindić i pojasnio da nominacija znači da se najavljuje količina gasa za jedan period.

„Jutros su nam potvrdili, da bi u 15.40 smanjili za 50 odsto“, rekao je on.

Da je Gazprom prepolovio isporuku gasa potvrdio je i direktor Gas Prometa Milomir Draganić, koji je za portal Klix rekao da ih je ruska kompanija o tome obavestila u 15 sati.

Kako je rekao, trenutno se proverava razlog umanjene isporuke gasa.

Izvor iz vlade rekao je portalu da su Poljska, Mađarska i još nekoliko zemalja na istom gasovodu kao i Bosna i Hercegovina, ali da njima nije smanjena tražena količina gasa.

Portal navodi i da je do te odluke došlo nakon što su članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić u utorak odbili da se sastanu sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovom, koji je bio u poseti BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.