U trendu

Ministarstvo poljoprivrede: Na 1.703 parcele, prijavljene za podsticaje, utvrđene nepravilnosti

Poljoprivredna inspekcija je do sada kontrolom parcela, prijavljenih za podsticaje u e-agraru, na 1.703 utvrdila nepravilnosti i u toku je postupak podnošenja inicijative za pasivan status za 1.504 registrovana poljoprivredna gazdinstva (RPG).

Kontrola koja je, kako je objavljeno na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, počela 15. avgusta, obavljena je kod 1.670 RPG na 1.777 parcela, a „na ovom prioritetnom zadatku bili su angažovani, gotovo svi kapaciteti poljoprivredne inspekcije“.

U najvećem broju slučajeva nepravilnosti se odnose na neobrađene parcele na kojima se nalazi šuma, objekti, parlog, prirodne livade, a u nekim slučajevima je utvrđeno i više nepravilnosti, na terenu je na određenim parcelama zatečen objekat, neobrađeno ili delimično obrađeno zemljište, kao i više netačno prijavljenih kultura.

Gde je utvrđeno da su poljoprivrednici prijavili pogrešnu kulturu data je opomena i rok da nosioci gazdinstva isprave podatke, a takav slučaj je zabeležen kod 95 RPG.

Kontrole će, kako je navedeno, biti nastavljene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar