U trendu

Ministri turizma Srbije i Bugarske o saradnji dve države

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ministar turizma Bugarske, Hristo Prodanov razgvorali su danas u Beogradu o zajedničkom nastupu dve države u prekograničnim programima i projektima u oblasti kulturnog i istorijskog nasledja.

Tema sastanka „bila je odredjivanje regiona i oblasti u kojima se može uspostaviti saradnja u okviru istorijskog i kulturnog nasleđa na osnovu potpisanog Memoranduma o razumevanju iz 2019. i zajedničko nastupanje u prekograničnim programima i projektima“, saopštilo je resorno ministarstvo Srbije

Zvaničnici su konstatovali da bi kreiranje nove zajedničke turističke ponude, zasnovane na kulturnom i istorijskom nasledju značajno pospešilo i unapredilo turistički sektor obe države, navodi se u saopštenju.

Trenutno postoje dve sertifikovane turističke rute koje prolaze kroz obe zemlje, – „Put rimskih careva i dunavski put vina“ i „Evropska ruta industrijskog nasleđa“.

Obe doprinose promociji kulturnog i industrijskog turizma, dodalo je ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

U Beogradu je u toku medjunarodni sajama turizma čiji gost je i bugarski ministar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.