U trendu

Mint znacajan za oporavak Loznice, uskoro i fabrika aluminiju

LOZNICA – Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas na svečanom otvaranju fabrike kineske kompanije MINTH Automotive Europe u Loznici da će će ona puno znacicti za privredni oporavak tog grada i celog Podrinja.

Vučiće je posle sastanka sa predstavnicima kompanije obišao nove pogone i najavio da će Mint graditi i novu fabriku aluminijuma u Loznici, ali da ne može još da govori o detaljima te investicije.

Predsednik se potpisao se na panel za delove za automobile marke reno i BMW.

„Ovo je, kao što vidite, veliki grad ovde u Loznici, a ići će i na novu fabriku aluminijuma sa ogromnom investicijom. Ne smem još da kažem kolika će biti investicija“, rekao je predsednik i dodao da samo može da kaže da su u pitanju ogromne pare.

„To je važna vest za Loznicu i ceo Mačvanski okrug“, dodao je Vučić.

Naglasio je da će to puno značiti za Loznicu posle uništene i opljačkane fabrike Viskoza u tom gradu.

„Tek će se videti koliko je ovo značajno za oporavak Loznice“, rekao je Vučić i dodao da kineski Mint pravi i hotel u Banji Koviljači koji će imati 80 soba i japanski restoran.

Naveo je da su na razgovorima u Mintu u Loznici prisutni bili i predstavnici BMW-a, Renoa i Tojote i dodao da nema električnih automobila bez delova koji će se proizvoditi fabrkama Minta u Loznici i Šapcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar