U trendu

Mirović o značaju ulaganja: I manje opštine kreću napred

NOVI SAD – Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da dolazak modernih fabrika u Srbiju obećava tehnološku revoluciju i istakao značaj postojenja koja imaju veliku proizvodnu vrednost i dobit.

„U Srbiju su poput fabrike Boysen Abgašysteme doo (BAS) u Subotici počele da dolaze moderne fabrike, investira se u moderna postrojenja, digitalizaciju, robote, tu je i velika proizvodna vrednost. Srbija ide iz proizvodnje koja je radno – intenzivna, u onu koja je modernizovana i ima ogromnu vrednost“, rekao je Mirović na Pinku.

Podsetio je da su pre desetak dana počeli radovi na izgradnji nove fabrike Kontinental automotiv, da 10. decembra stiže japanski gigant Nidek, a u Pančevu je CF i da to obećava jednu tehnološku revoluciju u Srbiji.

Savremena proizvodnja, modernizovana, sa manjim brojem radnika, ali sa velikom dobiti za kompanije, prema njegovim rečima, omogući će i da deo dobiti ostane u budžetima lokalnih samouprava, pokrajine i republike.

Mirović je naveo da se poslednjih sedam godina kontinuirano ulaže u sve opštine u Vojvodini.

„I manje opštine kreću napred. U Šidu smo napravili industrijsku zonu, imamo već šest ugovora, u narednih godinu i po dana ćemo dobiti isto toliko fabrika. Uspeli smo u Somboru da napravimo novu industrijsku zonu, tamo imamo već dve fabrike. Imamo i dalje veliki broj opština koje nisu dovoljno razvijene i moramo mnogo više da radimo da bi privukli investicije“, naveo je Mirović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.