Mirović: Ugradnja filtera čuva životnu sredinu u Beočinu

BEOČIN – Ugradnja novog filtera u Lafaržu je od velikog značaja za Beočin i celu zemlju jer doprinosi zaštiti životne sredine, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom današnjeg obilaska ove fabrike cementa, a povodom početka ugradnje novog filtera.

Filter bi trebalo da obezbedi ekološki i energetski efikasniji sistem a investicija je vredna 4,3 miliona evra.

„Ugradnjom filtera svi zajedno pokazujemo da briga o životnoj sredini postaje sve veći prioritet, kako u poslovanju kompanija, tako i u preduzimanju mera u nadležnosti svih nivoa vlasti. To je oblast kojom ćemo se mnogo više baviti u budućnosti“, izjavio je Mirović.
Dodao je da je Pokrajinska vlada proteklih godina brojnim investicijama širom Vojvodine pokazala da prednjači i planovima i konkretnim akcijama u ovoj oblasti.

U tom smislu je podsetio da je upravo na inicijativu Pokrajinske vlade, u maju 2019. godine, usvojena Deklaracija o zaštiti životne sredine.

Mirović je najavio da će Pokrajinska vlada nastaviti sa rekonstrukcijom putne infrastrukture na teritoriji opštine Beočin i Fruške gore.
Na sastanku sa upravom Lafarža razgovaralo se i o ustupanju objekta ove kompanije Predškolskoj ustanovi „Ljuba Stanković“ u Beočinu, kao i podršci Pokrajinske vlade realizaciji tog projekta.
„Kompanija Lafarž uputiće i donaciju u vidu skenera Opštoj bolnici u Pančevu, i to je primer odgovornog poslovanja koji treba da slede i druge kompanije“, naveo je Mirović.
Direktor Lafarž Srbija Dimitrije Knjeginjić je rekao da je ova kompanija u proteklom periodu u oblast zaštite životne sredine uložila oko 20 miliona evra.

Istakao je da će se ugradnjom novog filtera, emisija prašine svesti na četiri do pet puta nižu od granične vrednosti koju propisuje naš zakon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.