U trendu

MK planira da kupi luku Trst i napravi od nje marinu

BEOGRAD – Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova dva i tri, hangare šest i devet, kao i terminal „Adrija“, kako bi tu napravio marinu koja može da primi luksuzna plovila i jahte.

Prema pisanju italijanskih medija, „Adrija“ terminal u Trstu tada bi postao uslužni prostor sa parkingom, koji bi bio svima na raspolaganju, prenose Večernje novosti.

Kako se navodi, u toku je osnivanje javnog konzorcijuma, koji ima zaduženje da stavi na prodaju oko 40 skladišta i dodaje da se Kostić već sastao sa gradonačelnikom Trsta, kojem je, navodno, preporučio da ne insistira na preobražaju terminala „Adrija“ u pristanište kruzera, kada 15. februara 2022. godine istekne aktuelni ugovor o koncesiji sa „Đenova metalom“.

U izjavi o zainteresovanosti, kako prenose italijanski mediji, „MK grupa“ ne iznosi finansijska predviđanja, jer će konzorcijum za vreme tendera odrediti osnovnu cenu dobara u Starom pristaništu – za kulturno-izlagačke delatnosti, pa do citadele Grensisam.

Dodaje se da „MK grupa“ planira i da proširi poslovno carstvo na severu Jadrana, gde je ideja da se u smeštajne kapacitete uloži 110 miliona evra, čime bi se jačao elitni turizam sa hotelom „Kempinski“ i golf terenima u Savudriji.

(Tanjug)

1 komentar
  1. AA ( americki alah)

    jos kad bi objavili poreklo “ pocetnog“ kapitala te sposobne grupe

Napišite komentar