U trendu

MKG: Ako dođe do novih akvizicija obavestićemo blagovremeno

BEOGRAD – Kontinuirano tražimo nove poslovne mogućnosti kako u Sloveniji, tako i u regionu, i blagovremeno ćemo obavestiti javnost ukoliko dođe do novih akvizicija, poručili su danas iz MK Grupe povodom informacije da će Miodrag Kostić preuzeti slovenačku kompaniju Heta za 230 miliona evra.

„Poslovni procesi koji su u toku su u domenu poslovne tajne, pa nismo u mogućnosti da ih komentarišemo. Javnost ćemo blagovremeno obavestiti ukoliko do novih akvizicija i dođe“, kažu za Tanjug iz MK Grupe.

Ljubljanski list Finance preneo je danas da su tri kiparske kompanije najavile slovenačkoj Agenciji za zaštitu konkurencije (AVK) preuzimanje slovenačke „Hete Ašet Resolution“ i njenih firmi ćerki TCK i TCV, dodajući da je ta informacija objavljena na veb stranici AVK-a.

List je naveo, pozivajući se na nezvanične informacije, da je reč o kiparskim preduzeća Ermaged Limited, Mormont Limited i Wirfil Limited, povezanim sa vlasnikom MK Grupe Midragom Kostićem, jednim od najvećih srpskih preduzetnika, koje su se u procesu prodaje pokazale najboljim ponuđačem za Hetu.

Pored Kostića, koji je za Hetu ponudio najviše – od 220 do 230 miliona evra – ponude su dostavili norveški B2, švedski ĐM i češki APS, fondovi specijalizovani za kupovinu loših kredita, koji su već prisutni u Sloveniji, piše Finance.

Heta, „loša banka“ nastala od ostataka posrnule Hypo Alpe Adria grupe, ima oko 550 miliona evra potraživanja i oko 100 miliona evra vredne nekretnine.

Slovenački list je takođe naveno da će Kostić, pored odobrenja slovenačkog AVK-a, za preuzimanje Hete morati da dobije pristanak i čuvara konkurentnosti u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.