Mladima i ženama u biznisu ponuđeno 23 miliona RSD podrške

BEOGRAD – Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv kojim je mlade ljude i žene preduzetnice pozvalo da se prijave za dobijanje savetodavnih usluga, specijalizovanih obuka i monitoring usluga, objavljeno je na službenoj internet stranici.

Za podršku mogu da konkurišu mladi između 18 i 30 godina u slučaju da su potencijalni ili novoosnovani preduzetnici, kao i privredni subjekti čiji su osnivači ili vlasnice žene, odnosno u slučaju da su većinske vlasnice ili zakonske zastupnice.

Ponuđeno je šest vrsta savetodavnih usluga, od pomoći u izradi poslovnog plana do usluga kod prijava za EU programe.

U širokom rasponu među 10 ponuđenih obuka su one za početnike u poslovanju, za elektronsko poslovanje, kao i one za pripreme za Jedinstveno evropsko tržište.

Usluga mentoringa namenjena je mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima, a pored razvoja poslovanja ima za cilj smanjenje broja neuspešnih privrednih subjekata.

Za usluge, obuke i mentoring ukupno je ponuđeno 23,3 miliona dinara a po korisniku ukupna vrednost podrške ne može preći 110.000 u bruto iznosu.

Prijave zainteresovni mladi i žene mogu podneti do 1. aprila a krajnji rok za završetak paketa ponuđenih usluga je kraj godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.