U trendu

Mlaka investiciona aktivnost, BELEX indeksi nastavili rast

BEOGRAD – Početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu kapitala obeležio je dalji snažan rast BELEX indeksa započet prošle sedmice, ali i mlaka investiciona aktivnost na tržištu akcija.

Ukupna promet na Beogradskoj berzi iznosio je tek 10 miliona dinara (nešto manje od 85,2 hiljade evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je ojačao za gotovo 0,6 posto na 842,89 poena, a BELEXlajn je skočio za 0,7 procenata dostižući 1.701 poen.

Akcije „Dunav osiguranja“ su ostale u fokusu ulagača, pri čemu su danas porasle za 1,2 odsto na 1.307 dinara uz promet od 5,5 miliona dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je istrgovana za 1,5 miliona dinara po ceni od 5.120 dinara, za 3,3 procenta višoj nego na kraju prošle nedelje, dok se preduzeće za trgovinu građevinskim materijalom i ogrevom „Kopaonik“ zadržalo na nivou od 14.000 dinara, uz realizaciju od nepunih 1,3 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je zabeležio blagu negativnu korekciju cene na 1.529 dinara po akciji koje su isprometovane za 1,0 milion dinara, a Naftna industrija Srbije je napredovala za otprilike 0,2 posto na 594 dinara i istrgovana je u iznosu ispod 0,5 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je zaključio dan s dobitkom od 3,3 procenta na 15.500 dinara, uz skroman promet od 0,1 milion dinara.

Strani investitori jedva da su učestvovali u današnjem trgovanju akcijama, pri čemu su imali simoličan udeo u ukupnom prometu i kupovini.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar