U trendu

Modernizovan prelaz Kotroman, po tri trake na ulazu i izlazu

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali, ministar policije Aleksandar Vulin i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre obići će 27. juna modernizovani, rekonstruisani granični prelaz Kotroman između Srbije i BiH, najavilo je Ministarstvo finansija.

U okviru novog graničnog prelaza nalaze se po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz zemlje, što će značajno ubrzati putnički promet, ali i promet robe.

Novi granični prelaz Kotroman izgrađen je, kako je saopšteno, u skladu sa najvišim standardima i sadrži sve što je neophodno za nesmetano funkcionisanje putničkog prometa i efikasan rad graničnih službi.

Pored unapređenja putničkog saobraćaja, poboljšanje kvaliteta očekuje i teretni saobraćaj, jer će kamioni imati na raspolaganju i teretni terminal, ali i preko potrebnu kolsku vagu na ulazu u zemlju.

Očekuje se da će zahvaljujući rekonstrukciji ovog prelaza, putovanje turistima biti znatno lakše, lokalnom stanovništvu će se popraviti kvalitet života, a carina i policija će imati uslove za kvalitetniji rad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.