U trendu

Moja vrata su za češke i srpske privrednike uvek otvorena

BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da postoji želja da češki privrednici dolaze u Srbiju u još većem broju, kao i da se podstaknu srpski privrednici da izvoze ili investiraju u Češku.

Vučić je, na otvaranju Srpsko-češkog poslovnog foruma, istakao da je zadovoljan što vidi privrednike iz Češke u Beogradu, ali i veliki broj srpskih privrednika zainteresovanih sa saradnju sa tom zemljom.

To pokazuje koliko je napredna češka ekonomija, ali pokazuje i da se srpska ekonomija polako, ali sigurno oporavlja – da imamo uređene javne finasije, pod kontrolom, sa smanjivanjem javnog duga, suficit u budžetu četvrtu godinu za redom, istakao je Vučić.

„Nema te vrste finansijskih ili nekih drugih makroekonomskih rizika za ulaganje českih privrednika“, podvukao je Vučić.

On je rekao da je Srbija želi značajno da podogne nivo investiranja u zemlju, te podsetio da je Češka, sa poslednjim ulaganjima u Telenor i Telenor banku, kao i u Knjaz Miloš, postala četvrta zemlja po nivou investicija u Srbiju.

„Mi smo 12 ili 13 trgovinski partner. To možemo da pojačamo, iako smo više nego utrostručili trgovinsku razmenu u poslednjih 10 godina“, rekao je Vučić.

On je poručio da će se, tamo gde postoje problemi, kao što je slučaj sa Češkim domom, nastojati da se nađu najbolja rešenja.

„Ovo je moje obećanje vama – da ću se i lično baviti svakim problemom, jer želimo da dalazite u većem broju u Srbiju, da ulažete u našu zemlju“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da želi da podstakne srpske privrednike da izvoze što više u Češku, a, oni koji imaju novca, i da investiraju u tu zemlju.

„Moja vrata za sve češke i srpske priverdnike biće uvek i u potpunosti otvorena“, poručio je Vučić.

Dodao je da, što se tiče državne saradnje i saradnje sa državni kompanijama, postoji apsolutna otvorenost za češke investicije.

„Dobrodošli ste u našu zemlju. Uveren sam da će naša saradnja biti na još višem nivou“, zaključio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.