U trendu

Momirović: Aerodrom u Nišu biće motor razvoja juga Srbije

NIŠ – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je danas u Nišu, prilikom obilaska Aerodroma „Konstantin Veliki“, da će taj aerodrom doprineti razvoju turizma i otvaranju novih radnih mesta u niškom okrugu i na jugu Srbije, kao i unapređenju vazduhoplovstva u zemlji.

„Aerodrom ‘Konstantin Veliki’ u Nišu biće motor razvoja juga Srbije“, poručio je ministar Momirović i izrazio ponos što se radovi na dogradnji zgrade terminala tog aerodroma izvode brže od planirane dinamike.

On je sa saradnicima i gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski obišao radove i istakao da je postojeća zgrada projektovana za 100.000 putnika godišnje, a da će nova omogućiti kapacitet za 1,5 miliona.

Naveo je da je 2019. godine ostvaren rekordni rezultat od 422.000 punika, a u julu ove godine broj putnika se povećao za 70 odsto u odnosu na isti mesec lane.

„Niš ide napred, avijacija se podiže kako ratna, tako i civilna. Mi danas imamo nekoliko kompanija koje lete od Niša, kad završimo ovu investiciju, od nekoliko godina, ovde će biti mnogo više kompanija i radnih mesta, putnika i turista“, poručio je Momirović.

Prema njegovim rečima, Niš će imati moderan aerodrom srednje veličine, u koji se u prvu fazu investira 12 miliona evra, a biće uloženo još 10 miliona evra.

Momirović je naglasio da je ovaj projekat pokrenut zahvaljujući Vladi Srbije, koja predano radi na ekonomskom, turističkom i privrednom razvoju čitave zemlje, kao i na podizanju životnih standarda njenih građana.

Dodao je da uprkos svim pritiscima zbog ekonomske krize i ratnih dešavanja u Evropi, naša zemlja ne prestaje da se gradi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.