U trendu

Momirović: BG metro nikad bliži, kreće u drugoj polovini 2021

PARIZ – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je u sastavu srpske delegacije u Francuskoj, izjavio je da realizacija projekta gradnje beogradskog metroa nikada nije bila bliža i da će radovi početi u drugoj polovini godine.

„Mogu sa ponosom da kažem da mi u investiciju u metro ulazimo u drugoj polovini godine. To će biti najveći projekat u istoriji ovog ministarstva i Beograda“, rekao je Momirović.

Naglasio je da će beogradski metro potpuno promeniti saobraćajnu infrastrukturu Beograda.

„Integrisaćemo ceo javni saaobraćaj i to me zaista kao Beorađanina i Srbina čini ponosnim“, naveo je Momirović.

Kaže da je imao dva sastanka, sa ministrom spoljne trgovine i ministrom saobraćaja Francuske, kao i da su otvorena sva pitanja koja nas povezuju.

Dodao je da je održao sastanke sa svim relevantnim investitorima u sektoru saobraćaja i izrazio zadovoljstvo zbog postignutih rezultata.

„Mislim da investicija u metro nikada nije bila bliža posle ove posete“, naglasio je Momirović.

Zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru finansija Sinišu Malom i zamedniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, na svemu što su uradili u Francuskoj.

Momirović dodaje da je bio zajedno sa predsednikom Srbije na sastanaku sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i istakao da je velika čast ukazana srpskoj delegaciji i predsedniku Vučiću.

„Srbija više nije ona zemlja koja je bila pre 10 i 15 godina. Pre 15 godina smo imali 25 odsto nezpaoslenosti i bili smo sa velikim brojem problema, danas smo mi stub Balkana, zemlja na koju svi računaju i u koju dolaze investitori“, rekao je ministar.

Ističe da je Francuska jedna od najvećih evropskih ekonomija i da je on pod velikim utiskom toga koliko poštovanja naši evropski partneri imaju prema onome što je uradio predsednik Vučić, ekonomskim reformama koje je sproveo.

„Mi smo danas ozbiljna država koju svi dočekuju sa poštovanjem“, naveo je Momirović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.