U trendu

Momirovic: Do10. februara otvaranje deonice Preljine-Pakovrace

BEOGRAD – Ministar građevinarstava, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je da će deonica autoputa od Preljine do Pakovraća do 10. februara biti otvorena i dodao da je u toku tehnički prijem ovog dela, kako bi put bio bezbedan za sve učesnike u saobraćaju.

Rekao je da nije prioritet da se odredi precizan datum otvaranja i objasnio da je važno da će ova deonica u narednom periodu omogućiti lakši i brži saobraćaj, kao i rasteretiti ulaz u Čačak.

„Ta deonica je trebalo da bude završena 1985. godine i nije važno da li je u januaru ili decembru. Pričam o autoputu koji će se koristiti narednih sto godina“, kazao je Momirović gostujući na TV Prva.

Naveo je da je deonica završena i da je sada u procesu tehničkog prijema, kako bi se ispoštovale najviše mere bezbednosti vožnje po autoputevima.

„Zamislite da smo pustili taj autoput i da se desila onakva nesreća kao što se desila u Novom Pazaru kada je predsednik Vučić bio pre dvadesetak dana. Mi moramo da se pridržavamo najvišeg nivoa bezbednosi koji postoji u Evropi i zato autoput nije pušten, iako su radovi praktično završeni“, pobjasnio je ministar.

Najavio je da će do 10. februara ovaj deo autoputa biti otvoren i potpuno bezbedan za sve učesnike u saobraćaju.

Naglasio je da je ova deonica od izuzetnog značaja kako za putnike, tako i za Čačak u kome će se smanjiti nivo zagađenja, ali i unaprediti urbanistički razvoj grada.

Momirović je istakao da je ovo značcajan korak na koji se decenijama čekalo i naglasio da će se ovom deonicom znatno skratiti put od Čačka do Požege, kao i olakšati svima koji putuju od Beograda ka Čačku, Prepolju, Priboju i Požegi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.