U trendu

Momirović: Država ne zapostavlja nijedan deo Srbije

KLADOVO – Vlada Srbije ulaže veliki novac u izgradnju komunalne infrastrukture, auto-puteve, brze pruge i sve druge projekte širom zemlje – to je novac građana Srbije – a kao i ti projekti, tako će se finansirati i Beogradski metro, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše saopštenje Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) koje je navelo da Vojvodina ne treba da plaća izgradnju Beogradskog metroa, a pozivajući se na njegovu izjavu da „ne vidi problem u tome da građani ostalih delova Srbije plaćaju izgradnju metroa“, Momirović je rekao da je ta izjava loše preneta i da je „politički spin“.

„U pitanju je jedan politički spin, to je svojstveno toj televiziji koja je objavila takav naslov koji nisam rekao. Ja sam rekao da Vlada Srbije investira u komunalnu infrastrukturu, auto-puteve, brze pruge i u druge projekte, zapravo, to građani investiraju, a takav je slučaj i sa Beogradskim metroom“, rekao je Momirović u Kladovu gde je označen početak radova na izgradnji kanalizacione mreže.

Ukazao je da Vlada Srbije ulaže velika sredstva ne samo u Beograd, već širom zemlje, i da nije zapostavljen nijedan kraj Srbije.

„Da li treba da se delimo i po ovom pitanju? Ko može da se deli po ovom pitanju? Mi moramo da podignemo našu infrastrukturu, kako bi došle investicije, kako bi se ljudi zaposlili, kako bi porasle plate i penzije, i neko u tome vidi prostor za politikanstvo“, naveo je Momirović.

Istakao je da najveći broj investicija iz državnog budžeta ide tamo gde je najpotrebniji, navodeći da su tako, na primer, velika sredstva uložena za rehabilitaciju i izgradnju puteva u istočnoj Srbiji.

„Ne želimo da kočimo nijedan deo naše zemlje u razvoju“, poručio je ministar.

Kada je reč o projektima u AP Vojvodina, Momirović je ukazao da najbrža pruga u istočnoj Evropi spaja Beograd i Novi Sad, da je nešto ranije završen auto-put od Beograda do Mađarske granice, da se intenzivno radi na pripremi za početak izgradnje auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad.

Momirović kaže i da se na severu naše zemlje gradi i Fruškogorski koridor.

„Koji deo ove zemlje mi zapostavljamo?“, upitao je Momirović i dodao da u budžetu njegovog Ministarstva nema nijednog projekta za centralne beogradske opštine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.