U trendu

Momirović: Ekonomski rast SRB na talasu velikih investicija

BEOGRAD – Srbija beleži veliki ekonomski rast na talasu velikih investicija i to, pre svega, u razvoj infrastrukture“, tako da nije iznenađujuća najnovija prognoza MMF-a koja je povećala za ovu godinu procenu rasta BDP-a naše zemlje sa šest na 6,5 odsto, izjavio je danas Tanjugu ministar građevinarstva, saobraćaj i infrastrukture Tomislav Momirović.

„Ta infromacija govori dovoljno sama za sebe. Srbija se nalazi u u jednom investicionom talasu koji je bez presedana u istoriji naše zemlje“, naglasio je Momirović komentarišući prognozu MMF-a, koji je za svetsku ekonomiju smanjio prognozu rasta za 2021. sa šest na 5,9 odsto.

Momirović je kazao je u prvom kvartalu ove godine rast građevinarstva bio 20 odsto, u drugom 17 odsto, kao i da je Vlada Srbije, samo u septembru investirala više od 300 miliona evra u autoputeve, brze pruge, luke, aerodrome i druge infrastruktune objekte.

„Da li možete da zamislite o kojim mi ciframa pričamo. Investicije u infrastrukturu garantuju nastavak rasta ekonomije ove zemlje, a to je ono što nam je potrebno kako bismo sproveli program razvoja Srbija 2025“, naveo je Momirović u izjavi za Tanjug.

Dodaje da je predviđeno da prosečna plata u Srbiji dostigne 2025. godine oko 1.000 evra, a prosečna penzija oko 400 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.