U trendu

Momirović: EKSPO 2027 revolucionarna prilika i za buduće agente nekretnina

BEOGRAD – Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, izjavio je danas da će EKSPO 2027 biti prava revolucija na polju nekretnina, jer će u infrastrukturnom smislu „raširiti“ glavni grad i biti jedna veza Beograda sa Aerodrom „Nikola Tesla“ koji će utrostručiti broj putnika.

„Srbija svake godine ulaže više od tri milijarde evra u infrastrukturu. Projekat koji će po mom sudu promeniti perspektivu Beograda i Novog Sada je EKSPO 2027, koji će dovesti do prave revolucije na polju nekretnina“, kazao je Momirović u Privrednoj komori Srbije, prilikom uručenja licenci za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti

Investicija u nekretnine je, prema rečima ministra, mnogo više od obične investicije.

„Više od 50 odsto BDP-a naše zemlje čine usluge, i Srbija kao moderna evropska zemlja mora da se orijentiše prema tim poslovima koji će u budućnosti još više rasti“, kaže Momirović.

On je istakao da Srbija ima najviše stranih privatnih investicija nego sve članice CEFTA.

Ministar je poželeo mnogo uspeha u poslovanju kandidatima koji su stekli uverenje i ušli u novi segment poslovanja na tržištu koje neprestano raste.

Momirović je poručio dobitnicima uverenja da ulaze u posao koji svakim danom doživljava rast, što prema njegovim rečima potvrđuje činjenica da je promet stanova u poslednjem kvartalu prošle godine iznosio više od milijardu evra, a da je u prošloj godini promet nekretnina iznosio 7,5 milijardi evra.

Stručni ispit položilo je 226 kandidata u ispitnom roku III/2022.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar