U trendu

Momirovic: Inicijativa četiri zemlje za razvoj železnice

ISTANBUL 5. jula (Tanjug) – Prvi put se pravi ministarski savet Bugarske, Mađarske, Srbije i Turske, koji će pratiti sve investicije u infrastukturu, pre svega u železnicu, gde država Srbija ima ambiciozne planove, poručio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Momirović.

Ministar Momirović prisustvao je Istanbulu osnivanju Ministarskog koordinacijskog saveta Bugarske, Mađarske, Srbije i Turske, saopštili su iz resornog ministarstva.

Zajedno sa kolegama iz ovih zemalja, ministar Momirović je potpisao dokument o osnivanju tog Kvadrilateralnog saveta, čiji će fokus rada biti na daljem razvoju železničkog saobraćaja kroz realizaciju infrastrukturnih projekata, olakšavanje graničnih procedura, razmenu znanja i iskustava.

„Preneo sam svojim kolegama da Vlada Republike Srbije u ovom trenutku investira u deset autoputeva i da ne odustajemo ni od jednog infrastrukturnog projekta, da najveće gradove u Srbiji spajamo najmodernijom putnom i železničkom infrastrukturom kojom idu najbrži vozovi u Evropi“, naveo je ministar.

Naglasio je da se sve ovo odvija u okolnostima kada u Evorpi besni rat i „kada moramo da obebedimo održivo snabdevanje i održivu potrošnju energenata za naše stanovništvo“.

Momirović je poručio da će Vlada Srbije pokazati da je spremna da odoli najvećim izazovima.

„Kako smo uspeli da postavimo standarde u borbi protiv korona krize, tako ćemo još jednom uspeti da pobedimo i ove izazove“, zaključio je ministar Momirović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.