U trendu

Momirović: Moravski koridor je najveće gradilište u Srbiji

U Srbiji se trenutno gradi 1.200 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica, a najintenzivniji su radovi na Moravskom koridoru gde svaki dan radi više od 2.000 radnika, izjavio je danas ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

„Na Moravskom koridoru polako ulazimo u završnu zonu radova od Pojata do Kruševca, a otvorili smo radove i na delu od Adrana do Mrčajevaca. Svima je već jasno da je Srbija najveće gradilište u ovom delu Evrope. Mi danas praktično nemamo nezaposlenog gradjevinskog radnika, svako može da nadje posao na jednom od 80.000 gradilišta, koliko ih sada ima aktivnih u Srbiji“, rekao je Momirović.

On je tokom obilaska radova na mostu preko Južne Morave na trasi Moravskog koridora rekao da je ponosan na sve što je do sada uradjeno i zahvalio je radnicima i predstavnicima kompanije Behtel Enka, ljudima iz nadzora i timu Koridora Srbije na čelu sa direktorom Aleksandrom Antićem.

„Na ovoj trasi gravitira oko pola miliona ljudi, a ovaj autoput će omogućiti da se uradi nešto o čemu se nekada samo sanjalo – da se spoje Zapadna Srbija sa regionom centralne Srbije i da se spoji Kruševac sa Čačkom“, kazao je Momirović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.