U trendu

Momirović na čelu Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača

BEOGRAD – Vlada Srbije obrazovala je Nacionalni savet za zaštitu potrošača čiji je predsednik ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, dok je zamenik predsednika tog tela Višnja Rakić pomoćnik ministra unutrašnje i spoljne trgovine.

U Službenom glasniku je objavljeno da se Nacionalni savet formira radi unapređenja sistema zaštite potrošača i saradnje nosilaca zaštite potrošača i drugih subjekata koji se bave zaštitom potrošača.

Zadaci tog tela su da učestvuje u izradi strategije zaštite potrošača, izveštava Vladu Srbije o stanju u oblasti zaštite potrošača i sprovođenju akcionog plana za realizaciju strategije zaštite potrošača, da predlaže mere i aktivnosti za unapređenje zaštite potrošača, daje mišljenja i preporuke o pitanjima iz te oblasti te obaveštava javnost o radu i pitanjima od značaja za zaštitu potrošača.

Nacionalni savet ima 20 članova među kojima su predstavnici ministarstava finansija, poljoprivrede, ekologije, turizma i omladine, informisanja i telekomunikacija, rudarstva i energetike, te ministarstva pravde.

Tu su i predstavnici RATEL-a, PKS-a, te više asocijacija za zaštitu prava potrošača.

Članovi su i redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta „Union” u u penziji Katarina Ivančević te Saša Veljković, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar