Momirović najavio rešavanje problema otpadnih voda

PARAĆIN – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je danas da će u Paraćinu biti rešen problem otpadnih voda, izgradnjom nove kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda.

Naveo je da u Srbiji postoji veliki ekološki i infrastrukturni problem koji se odnosi na prečišćavanje otpadnih voda.

„Danas smo na sastanku dogovorili da Paraćin stavimo u listu prioriteta, da ispočetka isprojektujemo postrojenje za preradu otpadnih voda, izgradimo novu kanalizacionu mrežu i stanovnicima ovog grada omogućimo civilizacijski nivo prečišćavanja otpadnih voda“, rekao je Momirović u Paraćinu, koji je obišao zajedno s premijerkom Anom Brnabić i ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović.

Naveo je da je reč o investiciji vrednoj minimum 30 miliona evra i izrazio nadu da će taj projekat u vrlo kratkom roku biti dogovoren sa partnerima, uz očekivanje da će radovi početi do kraja godine.

Ti radovi se, kaže, ne tiču samo komunalne infrastrukture jer, navodi Momirović, kada se menjaju kanalizacione cevi, menjaju se i lokalni putevi.

„Očekujemo da kroz veliki projekat koji se odnosi na veliki broj opština, pre svega u centralnoj Srbiji, promenimo komunalnu infrastrukturu i kroz te investicije promenimo lokalnu putnu infrastrukturu. Mislim da će to građanima biti veoma značajno“, rekao je Momirović.

Naveo je da je, osim investicija u infrastrukturu, u ovim teškim okolnostima važno održati makro ekonomsku stabilnost.

„Mislim da smo postigli dobre zaključke, da moramo da pokrenemo ozbiljne investicije i potpuno promenimo percepiju koja je do sada vladala u opštini Paraćin“, rekao je Momirović, koji je uveren da će građani u narednih godinu ili dve videti velike promene u opštini Paraćin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.