U trendu

Momirović obišao završne radove na putu S. Palanka-Selevac

SMEDEREVSKA PALANKA – Ministar građevinarstva Tomislav Momirović obišao je danas završne radove na rekonstrukciji državnog puta Smederevska Palanka – Selevac i poručio da će biti nastavljena infrastrukturna ulaganja u Smederevsku Palanku.

„Pre 10 godina Smederevska Palanka bila je simbol za opštinu u finansijskim problemima, simbol neodgovornog poslovanja i izrazito mi je drago što smo uspeli da preokrenemo jedan negativan trend koji je pratio ovu opštinu i što smo danas svedoci novog trenda koga prate brojne investicija“, rekao je Momirović.

Ukupna dužina državnog puta Smederevska Palanka – Selevac je 20,21 kilometar.

Radovi na rehabilitacija ove deonice izvodili su se u dve faze i to Smederevska Palanka – Azanja u dužini od 10,1 km, koji su završeni u septembru 2021.godine, kao i Azanja-Selevac u dužini od 10,1 km, gde su radovi u završnoj fazi.

Radove izvodi preduzeće „Srbijaautoput“ iz Beograda.

Momirović je dodao da i u budućnosti moramo da nastavimo sa infrastrukturnim ulaganjima kako bismo Smederevsku Palanku učinili još atraktivnijim za sve njene žitelje.

„I očekujem da će prave investicije tek doći u narednom periodu“, rekao je ministar.

Zajedno sa ministrom Momirovićem radove je obišao i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen koji je tom prilikom zaključio da su ovo ujedno i najveći infrastrukturni radovi što se tiče deonica regionalnih puteva na teritoriji te opštine.

Koliko se vodi računa o lokalnim sredinama, najbolji je primer upravo Smederevska Palanka, istakao je on.

Nakon obilaska radova, ministar Momirović radni dan nastaviće održavanjem sastanaka u opštini Smeredervska Palanka sa predstavnicima ove opštine, na temu izgradnje obilaznice oko Smederevske Palanke sa ciljem da se obezbede potrebna sredstva kako bi se sa radovima krenulo u što kraćem vremenskom periodu.

Na današnjem sastanku razgovaraće se i o projektu „Čista Srbija“ s obzirom da je opština Smederevska Palanka jedna od 65 opština u Srbiji koja učestvuje u pomenutom projektu čime se stvaraju uslovi za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji opštine.

Ovim projektom opština Smederevska Palanka dobiće vodovod i kanalizaciju na preko 80 odsto svoje teritorije.

Najveća fabrika za prečišćavanje otpadnih voda biće sagrađena u Palanci, druga će biti za sela Kusadak i Ratare, treća u Selevacu, zatim u Azanji, Bačincu, Stojačaku i Goloboku.

Manja sela priključivaće se na ovih sedam postrojenja.

Projekat finasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.