U trendu

Momirović: Povezivanjem sa maloprodajnim lancima do jačanja proizvođača hrane

SJENICA – „Važno je da maloprodajni lanci budu platforma za jačanje domaće prehrambene industrije i zato je potrebno da na što kvalitetniji način povežemo maloprodajne lance sa prerađivačima i primarnim proizvođačima“, poručio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović posle posete Sjenici.

Momirović je obišao mlekaru “Beni Komerc”, kao i gazdinstvo u selu Bioc, koje se porodično bavi uzgojem ovaca dugi niz godina.

„Moramo da povežemo maloprodajne lance sa prerađivačima i primarnim proizvođačima. Mi moramo za ove ljude koji se ovde bave proizvodnjom da obezbedimo plasman. Mislim i na državu i na maloprodajne lance, na industriju“, rekao je Momirović u izjavi za Tanjug.

Dodao je da će Vlada Srbije nastaviti da dodatno pomaže stočarstvo, koje je najzahtevniji oblik poljoprivredne proizvodnje.

Naveo je da su značajno povećane i subvencije po grlu, da je povećana premija za mleko i da je cilj da ljudi ostanu u svom kraju kako bi širili svoju primarnu proizvodnju.

Momirović je rekao da se i auto-put do Duge poljane gradi da bi se ovaj kraj povezao sa celom zemljom, a tako i unapredila prehrambena industrija, a sutra kvalitetno meso vredelo mnogo više.

Dodao je da će kroz povezivanje za kvalitetnu robu sa tih prostora postati dostupna šira tržišta, pa će najkvalitetnije meso, mleko i sirevi biti više konzumirani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Momirović se zahvalio i kompaniji Vero, za koju je rekao da u dogovoreni dan isplaćuje proizvođe.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić zahvalio se ministru Momiroviću na poseti i istakao da je saradnja sa resornim ministarstvom od izuzetnog značaja kako bi na najbolji i direktan način proizvodi bili plasirani na tržište.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar