U trendu

Momirović: Rekonstrukcija mosta u Mladenovcu dobro napreduje

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović zadovoljan je tempom kojim se rekonstruiše most u Mladenovcu, a koji je, kaže, odavno trebalo da bude završen.

On je prilikom obilaska radova na nadvožnjaku koji povezuje ulicu Kralja Petra u centru Mladenovca sa putem ka Topoli podsetio da je 2009. godine presvučen asfalt i dodao da je tada propuštena prilika da se most rekonstruiše.

„Ovakvi mostovi ne mogu da se ‘šminkaju’, već njihova rekonstrukcija mora da se izvede temeljno bez improvizacije“, kazao je ministar i dodao da se u Srbiji trenutno gradi preko hiljadu kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica.

Srbija neće ostvariti svoj cilj, dodao je, ukoliko se ne izgrade obilaznice i mostovi koji spajaju mesta u okviru gradova.

„Sledeći plan nam je izgradnja puta ka Pranjanima, kao i veliki broj lokalnih puteva“, dodao je.

Zahvalio je radnicima Puteva Srbije i Štrabaga, jer će, kako je rekao, zahvaljujući saradnji Ministarstva sa te dve firme, radovi na rekonstrukciji u Mladenovcu biti privedeni kraju.

Momirović je zamolio građane Mladenovca da imaju razumevanja i obećao da će radovi biti brzo završeni, ali da je u planu i realizacija novih projekata u toj opštini.

„Planiramo da izgradimo sve ono što je propušteno u prethodnih četiri, pet decenija. Ovaj most će vrlo brzo zasijati i svi građani Srbije će biti ponosni na njega“, izjavio je Momirović dodajući da je taj most „kapija Šumadije“.

Ocenio je taj most nije značajan samo za stanovnike Mladenovca, već i za građane Aranđelovca, Topole i Banje Selters, kao i cele Šumadije.

Napomenuo je da je cilj Ministarstva da Srbija dobije saobraćajnu infrastrukturu poput one koju imaju evropske zemlje.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić rekao je da se radovi odvijaju po planu, „kako je građanima i obećano“, zahvalio izvođačima radova iz firme Štrabag i najavio da će u toku narednih nekoliko nedelja nadvožnjak biti pušten u saobraćaj.

Dužina nadvožnjaka je 215 metara, od toga sama konstrukcija je dužine 50 metara, a pristupne saobraćajnice sa obe strane su dužine 165 metara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.