U trendu

Momirović: RS treba da bude deo investicionog ciklusa Srbije

ISTOČNO SARAJEVO – Srbija želi da Republika Srpska bude deo najvećeg investicionog ciklusa u saobraćajnu infrastrukturu koji je u toku, izjavio je danas u Istočnom Sarajevu ministar Tomislav Momirović nakon sastanka sa potpredsednicom Vlade RS i ministsrkom za građevinarstvo i ekologiju Srebrenkom Golić i mintrom saobraćaja i veza Nedeljkom Ćorićem.

Na sastanku je najviše bilo reči o izgradnji auto-puta od Beograda do Sarajeva i budućeg aerodroma u Trebinju.

„Krenuli smo da radimo auto-put od Kuzmina preko Sremske Rače, i u narednoj fazi o kojoj smo dosta pričali krećemo od Rače ka Bijeljini. Eksproprijacija je završena i uveren sam da ćemo do kraja ove ili početkom sledeće godine krenuti da radimo i spojimo Bijeljinu sa Koridomom 10 i Republikom Srbijom, a onda iz Bijeljine jedan krak ide ka Banjaluci a drugi ka Sarajevu“ rekao je Momirović.

On je dodao da se trenutno radi na izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju aerodroma u Trebinju, te dodao da je to izuzetno važan i tehnološki izazovan projekat koji će doneti ekonomski i turistički prosperitet Trebinju, čitavoj Hercegovini i istočnoj Bosni.

„U budžetu Srbije izdvojene su pare za eksproprijaciju i očekujemo da ćemo do kraja ove i početkom sledeće godine krenuti u građevinske radove u cilju realizacije ovog projekta“ kazao je Momirović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.