U trendu

Momirovic sa Šarifi o saradnji MGSI i UN Habitata

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirovic i izvršna direktorka UN Habitata (Programa ujedinjenih nacija za naselja) Maimuna Mod Šarifi razgovarali su danas o intenziviranju saradnje i potencijalnom otvaranju kancelarije UN Habitat-a u Srbiji, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Momirović je naglasio da ministarstvo koje vodi ulaže velike napore kako bi se obezbedila kvalitetna infrastruktura, koja bi trebalo da značajno doprinese kvalitetu života građana.
“Srbija je posvećena regionalnoj saradnji uz naglašenu makroregionalnu saradnju, a ta inicijativa je od ove godine konkretizovana u vidu saradnje pod imenom Otvoreni Balkan. Kao aktivna članica Ujedinjenih nacija Srbija je posvećena multilateralnoj saradnji u različitim oblastima, a jedna od njih odgovara mandatu Programa UN Habitat – urbani razvoj i stanovanje“, istakao je ministar.

Dodao je da je i urbana infrastruktura jedna od oblasti gde Srbija ulaže velike napore da bi obezbedila kvalitetnu infrastrukturu koja bi trebalo da poboljša kvalitetu života građana.

„Srbija je posvećena realizaciji Agende 2030. i njenih ciljeva održivog razvoja gde posebno prepoznajemo cilj broj 11. koji teži ka održivim, sigurnim, inkluzivnim i otpornim gradovima i zajednicama“, rekao je Momirović.

Izrazio je posebno zadovoljstvo što je nakon 20 godina od prethodne posete izvršnog direktora UN Habitata Srbija danas opet u prilici da ugosti predstavnike ovog programa na tako visokom nivou.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je u januaru prošle godine poslalo inicijativu za otvaranje kancelarije UN Habitata u Srbiji, a Momirovic je izrazio zadovoljstvo što je ta tema vraćena na sto i što se može raditi na realizaciji ove inicijative, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.