U trendu

Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom šansa i za investicije u Majnd parku

Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine pruža mogućnost kineskim, evropskim, ali i domaćim investitorima da svoje poslovanje lociraju u „Majnd parku“ i angažuju ovdašnju radnu snagu, izjavio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

On je, kako je prenele Televizija Kragujevac, posle sastanka sa predstavnicima grada Kragujevca i Majnd grupe obišao Kransko skladište u izgradnji, koje će funkcionisati u okviru ovog industrijskog parka.

Kransko skladište je deo industrijske logistike specijalizovane za industriju šinskih vozila, a partner u tom poslu je kompanija Nelt.

Momirović je rekao da mu je drago što se investira u kontejnerski terminal, da se gradi pruga i dalje nastavlja sa investiranjem.

„Prethodnih godina radili smo puno na tome da Kragujevac ne zavisi od jedne ili dve kompanije i drago mi je što grad Kragujevac i Majnd park ne razmišljaju o tome da dovode jeftine kompanije sa malim platama. Ovde želimo sofisticiranu tehnologiju, avangardnu industriju koja će uposliti naše inženjere i da naši radnici budu lideri“, rekao je Momirović, a prenosi sajt grada Kragujevca.

Dodao je da se zbog toga da Vlada radi na tome da Majnd park bude oslonac industrije Kragujevca i motor industrije Srbije i Balkana.

„Dok ne dovedemo još bolje kompanije, nećemo se zaustaviti. Dok ljudi ovde ne budu imali još veće plate, jer je u ovom gradu ozbiljan potencijal i na tome moramo da radimo još više“, poručio je Momirović.

Kako je objavila Televizija Kragujevac, na sastanku u Majnd parku sumirani su rezultati poslovanja Majnd grupe u proteklih pet godina.

Govorilo se o benefitima Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Srbije i Kine za izvozno orijentisane kompanije i mogućnostima koje ovaj industrijski park može da ponudi potencijalnim investitorima.

U Majnd parku je u proteklih pet godina izgrađeno više od 70.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, a svoje poslovanje ovde je lociralo 15 kompanija u kojima je zaposleno više od 2.000 ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.