U trendu

Momirović: Srbija ima najatraktivniji režim spoljnotrgovinskih sporazuma u Evropi

Srbija ima najatraktivniji režim spoljnotrgovinskih sporazuma u Evropi, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović obraćajući se u okviru zasedanja ministarske konferencije Svetske trgovinske organizacije u Abu Dabiju.

„Srbija je jedina zemlja u Evropi koja ima potpisane Sporazume o slobodnoj trgovini sa Kinom, Evroazijskom zonom i Turskom, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, kao i preferencijalni aranžman sa SAD, Australijom, Japanom i zato je najatraktivnija zemlja za privlačenje stranih kompanija i investicija“, rekao je Momirović.

„Naš osnovni cilj je da u 2027. godini prosečna plata bude 1.400 evra, prosečna penzija 650 evra i da nastavimo sa ravnomernim regionalnim razvojem.Naš cilj je da u 2024. godini imamo rekordan nivo stranih investicija veći od 4,5 milijardi evra“, rekao je Momirović, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Momirović je istakao da zbog svojih građana Srbija mora da izbegne recesiju koja pogađa Zapadnu Evropu i nastavi dinamičan ekonomski razvoj.

„Sve predispozicije za to imamo – kvalitetnu radnu snagu, odličnu geografsku poziciju, kao i razvijenu infrastrukturu“, zaključio je Momirović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar