U trendu

Momirović u Zaječaru o putnoj, železničkoj i komunalnoj infrastrukturi

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je danas sa gradskom upravom Zaječara o obnovi železničke i komunalne infrastrukture i puteva u 42 sela na teritoriji tog grada, saopšteno je iz ministarstva.

Momirović je rekao u Zaječaru da će „krajem ove i tokom sledeće godine biti investirano 30 miliona u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i u izgradnju 48 kilometara kanalizacione infrastrukture“, navelo je ministarstvo.

On je podsetio da je obnova 108 kilometara pruge Zaječar – Niš trebalo da bude završena 1. novembra, a kako je rekao to je strateška deonica, značajna pre svega zbog kargo saobraćaja.

Kako je preneo Glas Zaječara, Momirović je rekao da su radovi na toj pruzi „dugo stajali“, ali da su ponovo pokrenuti i da očekuje da će biti završeni do juna.

„Ne mogu sada zaista nikoga da okrivim, a da budem potpuno objektivan, ne mogu baš ni da gledam blagonaklono što se toliko kasni. Mi očekujemo da ćemo u junu uspeti da završimo tu prugu, jer …problemi nisu mali, dobrim delom su objektivni, ali svakako ima i odredjenog nivoa neažurnosti“, rekao je Momirović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.