U trendu

Moskovska berza obustavila trgovanje švajcarskog franka

MOSKVA – Moskovska berza je saopštila da od danas obustavlja trgovanje švajcarskog franka za rublje i američki dolar, nakon što je Švajcarska usvojila nove sankcije Evropske unije protiv Rusije.

U saopštenju Moskovske berze se kao razlog za ovu odluku navode poteškoće u obavljanju transakcija u švajcarskoj valuti usled novih ograničenja trgovine koje je Švajcarska uvela prošle nedelje, prenosi Rojters.

„Operacija su sespendovane zbog poteškoća u obavljanju obračuna u švajcarskim francima s kojima se suočavaju učesnici na tržištu i finansijski sektor usled restriktivnih mera koje je Švajcarska uvela 10. juna“, piše u saopštenju.

Švajcarska, koja nije članica Evropske unije, dopunila je svoj paket sankcija protiv Moskve prošlog petka kako bi se uskladila sa najnovijim merama ograničenja EU protiv preduzeća, banaka i pojedinaca iz Rusije i Belorusije.

Zapad je uveo nekoliko paketa sankcija bez presedana Rusiji u nastojanju da kazni Moskvu zbog vojne operacije u Ukrajini.

Moskovska berza je navela da traži moguće rešenje i da se nada da će naći način da se u budućnosti nastavi trgovanje švajcarskim francima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar