U trendu

MPN Promet: BMC među najkvalitetnijim gradskim autobusima

BEOGRAD – Kompanija M.P.N. Promet, ovlašćeni distributer i serviser autobusa marke BMC, saopštila je danas povodom navoda u medijima o kvalitetu tih autobusa, da su ta vozila opremljena najkvalitenijim i najsavremenijim komponentama renomiranih evropskih i svetskih proizvođača.

U saoštenju kompanije navodi se da je prethodnih dana u medijima izrečeno niz neproverenih i netačnih informacija o kvalitetu autobusa brenda BMC koji je, kako se ističe, jedan od najvećih svetskih proizvođača autobusa.

„Proizvodi koji izlaze iz BMC fabrike su u preko 80 zemalja sveta prepoznati kao kvalitetni i pouzdani proizvodi, i na osnovu referenci koje imamo možemo pouzdano da tvrdimo da su svi medijski navodi o lošem kvalitetu BMC autobusa pre svega neosnovani i nedobronamerni“, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Dodaje se da je kompanija BMC osnovana 1964. kao tursko-britanski konzorcijum, a proizvodnju autobusa započela 1990.godine.

Prvi niskopodni gradski autobus proizveden je 2002. dok su autobusi na komprimovani gas počeli da se proizvode 2007.

„Za više od 30 godina BMC je proizveo preko 300.000 autobusa koji se voze u preko 80 zemalja širom sveta, a Busworld Europe, najveći sajam autobusa na svetu 2017. godine dodelio je nagradu za najbolji dizajn BMC Procity autobusima“, stoji u saopštenju.
U prethodne tri godine BMC autobusi su isporučeni za gradske prevoze u gradovima Sicilija, Katanja – Turin, Istanbul, Bursa, Tbilisi, Baku, Krakov, Varšava, Panevezis, Sofija, Galati, Krajova, Novi Sad, Beograd…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.