U trendu

Mreža impact anđela predstavlja srpske startape u Njujorku

BEOGRAD – Mreža impact anđela, prva grupa neformalnih investitora u srpske startape, organizovaće 13. novembra u Njujorku događaj „Prilike za ulaganje u startape iz Srbije i Balkana“, u nastojanju da privuče još ulagača spremnih da svoj novac, vreme i znanje podele sa najperspektivnijim početnicima u našoj zemlji.

Grupi potencijalnih investitora predstaviće mogućnosti saradnje i ulaganja u srpske startape, saopšteno je iz organizacije „Impact Hub Beograd“.

Prva mreža biznis anđela u Srbiji pokrenuta je u avgust ove godine. Okuplja osam investitora iz Srbije, Italije i SAD. Inicranjem skupa u Njujorku, Mreža impact anđela nada se da će privući nove članove.

„Cilj nam je da predstavimo našu mrežu u Njujorku. Ima dosta profesionalaca koji nemaju praksu u investiranju. Predstavićemo im startape sa kojima mi radimo. Nadamo se da ćemo ih privući u našu mrežu i da ćemo nastaviti da rastemo“, kaže Gaja Montelatići, suosnivač Impact hub-a.

Biznis anđeli nisu samo investirori. Oni su i mentori. Početnicima u koje ulažu nude savete, dele sa njima poslovno iskustvo, ali i kontakte. Za uzvrat postaju suvlasnici, akcionari, stratapa, a biraju one za koje veruju da će imati dugoročan i munjevit rast, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.