Na jesen drugo kolo nagradne igre Uzmi račun i pobedi za dodelu 10 stanova

BEOGRAD – Drugo kolo nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počeće na jesen ove godine, a nagradni fond će biti 10 stanova u Beogradu, isto koliko je dodeljeno i u okviru prvog kola, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Građani su u okviru nagradne igre do sada poslali ukupno 127 miliona fiskalnih računa, navelo je ministarstvo na Instagramu.

Slanje računa je moguće i između dva kola, a građani u proseku i dalje dnevno pošalju oko 600.000 fiskalnih računa.

Ukupan broj otvorenih naloga je skoro 927.000.

Ministarstvo podseća da umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani pravo učešća ostvaruju registrovanjem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava.

Aplikacija „Uzmi račun i pobedi“ dostupna je u Google Play i Apple prodavnicama.

U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod, a druga važna novina jeste da svaki račun može da bude dobitni, jer nije propisana minimalna vrednost i svaki učesnik može da registruje neograničeni broj računa.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji, a procedura registracije za učešće je vrlo jednostavna.

Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, potrebno je da se napravi korisnički nalog.

Neophodno je uneti broj mobilnog telefona, ime i prezime, mesto, adresu i broj lične karte i označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i privatnosti.

Nakon klika na dugme „Registracija“, učesnik će na broj mobilnog telefona dobiti SMS poruku sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila.

Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga, na primer za članove svoje porodice, što će olakšati starijim osobama i drugima kojima je potrebna pomoć s novom tehnologijom, da učestvuju u nagradnoj igri, naveli su iz Ministarstva finansija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.