U trendu

Na jesen radovi na kanalizaciji i deponiji u Kragujevcu

KRAGUJEVAC – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je danas sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem u okviru promocije i realizacije projekta „Čista Srbija“, kojim je predviđeno intenzivno ulaganje u izgradnju kanalizacione mreže i regionalne deponije sa spalionicom u Kragujevcu.

„Očekujemo da bi radove u Kragujevcu mogli da pokrenemo na jesen. Izuzetno sam zadovoljan sastankom sa gradonačelnikom Kragujevca i dogovorenom dinamikom“, istakao je Momirović, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je rekao da će u centru Šumadije, za prostor gde živi preko 200.000 stanovnika, biti građena kanalizaciona mreža od 260 km i nova regionalna deponija sa spalionicom.

„Investicija je ukupne vrednosti 190 miliona za izgradnju kanalizacije i tri postrojenja za preradu, u Stragarima, Batočinini i samom Kragujevcu. Za izgradnju nove regionalne deponije za ceo Kragujevački okrug, opredelili smo investiciju od 118 miliona evra, koja obuhvata i novo postrojenje za spaljivanje otpada“, naveo je Momirović.

Ministar Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen potpisali su nedavno komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture i o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji.

Ugovorima će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.