U trendu

Na Poslovnom forumu Srbija-Mađarska 100 kompanija

BUDIMPEŠTA – Poslovni forum Srbija – Mađarska uz učešće 100 kompanija danas je u Budimpešti otvorila ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Organizatori Foruma koji se održava u okviru 12. zasedanja Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske su Privredna komora Srbije i Mađarska agencija za promociju izvoza (HEPA), saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministarka je izrazila očekivanje da će susret privrednika dve zemlje još jednom biti prilika za uspostavljanje nove i dalje unapređenje postojeće poslovne saradnje u različitim oblastima.

Ona je istakla da je Mađarska u 2021. godini bila naš treći trgovinski partner, kada su u pitanju države članice EU.

„Za nas, kao zemlju koja čini svakoga dana velike napore kako bi ostvarila vidljive rezultate u razvoju privrede, infrastrukture i poboljšanju poslovnog ambijenta, kao i kvaliteta života u Srbiji, veoma su važni investicioni i infrasturkturni projekti, u kojima nam je do sada podrška Mađarske bila od izuzetnog značaja“, rekla je ona.

Dodala je da i srpski i mađarski privrednici mogu da očekuju našu punu podršku i pomoć u realizaciji svake pojedinačne faze investicionih projekata u Srbiji.

Zamenik državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova i trgovine Mađarske Ištan Jo istakao je da između Srbije i Mađarske postoji pre svega međusobno poštovanje i razumevanje koji omogućavaju intenziviranje kako političke, tako i ekonomske saradnje.

On je ukazao da postoje svi potrebni preduslovi za dodatno osnaživanje bilateralnih ekonomskih odnosa i naglasio odlične ostvarene rezultate u oblasti infrastrukture, posebno železničkog povezivanja Srbije i Mađarske.

Učesnicima se obratio i Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize PKS, a održane su prezentacije Razvojne agencije Srbije i Mađarske EXIM Banke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.