U trendu

Na Rudnici zaplenjena metraža sakrivena u toaletu autobusa

BEOGRAD – Carinici su na kontrolnom punktu Rudnica zaplenili sedam dzakova materijala za šivenje zavesa i haljina, koji su bili sakriveni u taoaletu autobusa, saopštila je danas Uprava carine.

Džakovi su zaplenjeni pre dva dana u autobusu koji je saopbraćao od Skoplja do Novog Pazara.

Niko od putnika, kao ni vozač, nije želeo da se javi kao vlašnik, pa roba zadržana do završetka postupka, koji je pokrenut protiv vozača.

Kako je navedeno, carinici se svakodnevno susreću sa pokušajima krijumčarenja manjih količina različite robe, a najcešće se radi o cigaretama ili nekoj drugoj akciznoj robi.

Prethodnog dana carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja više od 20.000 komada cigareta i tehničke robe, a prilikom kontrole kombija raških registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Kosovska Mitrovica-Kragujevac, u torbama putnice pronađeno 11.400 različitih cigareta „King“, „President”, „Merlin“, „Cosmopolitan“, „Monte“.

Istog dana, pola sata kasnije su krijumčarene cigarete pronađene i kod putnika, autobusa Kosovska Mitrovica-Beograd, koji je torbe napunio sa 5.000 cigareta „Merlin“.

Uprava carina saopštava dalje da su 15 minuta kasnije u prostoru za prtljag putnika, autobusa koji saobraća na liniji Lipljan-Vrnjačka Banja, pronađene crne kese sa 100 silikonskih maski za mobilne telefone i pet kutija blutut-slušalica.

Niko od prisutnih nije se javio kao vlasnik, pa je prekršaj pokrenut protiv vozača autobusa.

Carinici su, takođe, danas oko 10 časova na punktu Rudnica zaplenili kofer sa 5.200 cigareta bez akciznih markica, a u prekršaju se našao jedan od putnika autobusa koji saobraća na liniji Kosovska Mitrovica-Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar