U trendu

Na Sajmu turizma u Beogradu održano preko 300 B2B sastanka u prva dva dana

BEOGRAD – U toku prva dva dana 44. Međunarodnog sajma turizma održano je više od 300 poslovnih sastanaka (B2B platforma) sa ukupno preko 200 učesnika iz Srbije i 32 zemlje.

Sastanke je u okviru svog štanda organizovala Privredna komora Srbije (PKS) zajedno sa Evropskom mrežom preduzetništva.

Katarina Momčilović Matić iz sektora za EU integracije PKS objasnila je da su firme imali priliku da preko online platforme unapred zakažu sastanak, i dodala da je najviše učesnika bilo iz Srbije i regiona ali i iz Grčke, Portugala, Španije i drugih zemalja.

„Održano je više od 300 sastanaka sa preko 200 učesnika iz 32 zemlje. Najviše je bilo iz Srbije, tu su bili i poslovni partneri iz Grčke, Crne Gore, zemalja regiona – BiH, Severne Makedonije ali takođe iz Portugala Španije i tako dalje“, rekla je Matić za Tanjug.

Matić je istakla da je ovo treći put da PKS organizuje B2B sastanke tokom sajma turizma.

„Veoma smo zadovoljni i veoma nam je drago da je beograski sajam prepoznao i važnost tog posebnog aspekta i povezivanja.Ono što mi kroz našu mrežu nudimo jeste mogućnost brzog ‘dejtinga’ – brzo se upoznate ,imate kratke sasatanke od 25 minuta i nakon toga možete poslovne partnere da pozovete na štand da se dalje dogovite oko saradnje“, rekla je Matić.

Na štandu PKS se nalaze i brojni izlagači iz sektora turizma, hrane ali i farmacije.

Ponudu kompanije Etno kamp iz Rume Tanjugu je predstavila Jovana i istakla da je zainteresovanost posetilaca na ovom sajmu velika.

„Bavimo se prodajom i rentiranjem kamper vozila i kamp prikolica. Sarađujemo sa velikim brojem proizvođača kamper vozila i prikolica i ovde izlažemo jednu na Sajmu. Uvek izađemo vrlo zadovoljni sa ovog sajma tako da je zaista zadovoljsvo raditi sa PKS“, rekla je ona.

Miloš Savić ispred broda Horizont, broda visoke turističke klase koji je namenjan za krstarenje Savom i Dunavom i za organizaciju raznih događaja i proslava kaže da je poseta veća danas, drugog dana sajma nego juče i da je zainteresovanost velika kako za krstarenje tako i za poslovnu saradnju.

„Najveća podrška što se tiče sajma je bila od PKS, koja nam je omogućila da se predstavimo u okviru njihovog štanda prvi put“, rekao je Savić i dodao da su izuzetno zadovoljni saradnjom i podrškom PKS.

Ana Đorđević ispred domaćeg lanca hotela Prezident Palas koji svoje objekte ima u Novom Sadu, Beogradu i Sremskim Karlovcima ističe da na ovom sajmu prvi put predstavlkjaju novootvoreni hotel Prezident Palas.

„Mi smo na sajmu godinama od kad postoji hotel u Novom Sadu ali imamo jako lepu dugogodipšnju saradnju sa PKS. Uživamo i jako nam je lepo da učestvujemo“, rekla je Đorđević.

Ona je dodala da je na sajmu i veliko interesovanje stranaca, kao i da su kao kompanija imali veliki broj sastanaka sa raznim internacionalnim predstavnicima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.