U trendu

Na Sajmu zaposljavanja u N. Sadu 53 preduzeca

NOVI SAD – Grad Novi Sad i Nacionalna služba za zapošljavanje danas su organizovali 32. Sajam zapošljavanja na kome je 53 preduzeća ponudilo 1 100 slobodnih radnih mesta.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da sajam omogućava neposredan kontakt nezaposlenih sa većim brojem poslodavaca i da izveštaji sa dosadašnjih sajmova pokazuju da se u roku od tri do šest meseci nakon održanog sajma zaposli svaka četvrta osoba koja je posetila manifestaciju.

Portparolka novosadske Filijale Nacionalne službe za nezaposlene, Đurđina Mačak rekla je na Novosadskom sajmu da su se sajmovi zapošljavanja pokazali kao najefikasnija mera, saopšteno je iz gradklse uprave Novog Sada.

„Prateći evaluaciju godinama unazad dolazimo do podatka da se svaki treći posetilac zaposliti čak i na samom sajmu. Direktan susret poslodavaca i nezaposlenih u Novom Sadu organizujemo dva puta godišnje, pa je već i tradicija da postoje prolećni i jesenji sajmovi zapošljavanja. Dobar primer je protekli sajam iz marta kada je 550 ljudi dobilo posao odmah na licu mesta“, istakla je Mačak.

Poslodavci najteže dolaze do zanatlija: nedostaju rukovaoci građevinskim mašinama, električari i vodoinstalateri.

Deficitarni među visokoobrazovanima trenutno su kadrovi u IT industriji. Tržištu rada nedostaju mašinski inženjeri i elektroinženjeri.

Do poslova u ovom trenutku teže dolaze pravnici i ekonomisti, jer ih je znatno više od potreba na tržištu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar