U trendu

Na trećem Sajmu Kine i Centralne i Istočne Evrope potpisani ugovori vredni 10 milijardi juana

 Tokom upravo završenog trećeg Sajma Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope i Međunarodnog sajma robe široke potrošnje, potpisane su planirane narudžbenice u vrednosti od više od 10,5 milijardi juana (oko 1,5 milijardi američkih dolara), uključujući robu iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, naveo je organizator Sajma u nedelju.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), tokom događaja koji je održan od 16. do 20. maja u istočnom kineskom gradu Ningbo, potpisana su 62 projekta finansirana iz inostranstva, sa ukupnim ulaganjem u vrednosti od 17,78 milijardi američkih dolara, što je povećanje od 17,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Među potpisanim ugovorima, 17 projekata uključuje kompanije sa liste Fortune 500 i lidere u industriji, koji pokrivaju različite oblasti kao što su proizvodnja vrhunske opreme, biomedicina i digitalna ekonomija.

Izloženo je oko 5.000 različitih vrsta artikala iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, što je 25 odsto više u odnosu na prethodno izdanje događaja. Na ovogodišnjem sajmu je učestvovalo oko 15.000 kupaca i preko 3.000 izlagača, a više od 80 odsto izlagača iz zemalja Centralne i Istočne Evrope potvrdilo je učešće na sledećem izdanju manifestacije, saopštio je organizator.

Od svog osnivanja, mehanizam saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope 2012. godine donosi plodne rezultate. Ova godina označava početak druge decenije saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, a dve strane se nadaju još bližim ekonomskim i trgovinskim vezama u budućnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar