U trendu

Naftinih derivata za dva meseca, snabdevanje gasom redovno

SMEDEREVSKA PALANKA – Država je obezbedila na vreme dovoljne količine benzina, dizela, mazuta i gasa za najmanje dva meseca, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

„Ako bismo govorili o danima, onda bismo mogli da kažemo da dizela ima za 57 dana, benzina za 67 dana, mazuta za 110 dana. Ako govorimo o gasu koji dobijamo Balkanskim tokom, ne kao ranije preko Ukrajine, snabdevanje je redovno. Dobijamo svaki dan dovoljne koliičine gasa. Dodatno u našemo podzemnom skladištu Banatski Dvor imamo 110 miliona kubnih metara gasa, što je negde, ako se troši pet miliona kubnih metara svaki dan, rezerva za 22 dana“, izjavila je Mihajlovićeva tokom posete Smederevskoj Palanci.

Ona je ocenila kako je država bila odgovorna u oblasti energetike i u drugim oblastima i mnogo ranije obezbedila sve što je potrebno da imamo stabilnost i naglasila kako će biti učinjeno sve što je neophodno da tako i ostane.

Ministarka Mihajlović je u Smederevskkoj Palanci posetila dva domaćinstva koja su zamenila stolariju na kućama, uz pomoć sredstava Minislatrstva i lokalne samouprave iz programa povećanja energetske efikasnosti domaćinstava u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar