U trendu

Nagradjen herojski čin zaposlenih u Pošti Srbije

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević danas je primio zaposlene, koji su svojom hrabrošću i pribranom reakcijom, osujetili razbojništva u poštama u Vršcu i Sremskoj Mitrovici – Radenku Jovančić i Zorana Pršića. 

Djordjević je sa njima razgovarao i o materijalnom položaju zaposlenih i najavljenom povećanju zarada u Pošti Srbije.

„Najveća vrednost za Poštu su naši radnici, a njihovi životi i bezbednost su nam najveća briga i prioritet. S obzirom na prirodu posla, oni se tokom svog radnog veka ponekad suočavaju i sa različitim opasnim situacijama i zbog toga intenzivno saradjujemo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova na unapredjenju sistema zaštite naših radnika i objekata, kao i prevencije i brzog otkrivanja počinilaca razbojništava“, istakao je Djordjević.

On je naveo da su Radenka Jovančić i Zoran Pršić „pokazali lojalnost, hrabrost i ljubav prema Pošti i mi ćemo i nagraditi, jer rukovodstvo poštuje i vrednuje inicijativu, doprinos i zalaganje svakog zaposlenog“.

Djordjević je zaposlene upoznao i sa aktivnostima poslovodstva na unapredjenju materijalnog položaja, ističući da rast prihoda koji Pošta Srbije beleži u proteklih osam meseci garantuje stabilno poslovanje i predstavlja osnovu za povećanje zarada.

„Na sastanku koji smo sa reprezentativnim sindikatom prošle nedelje imali sa predstavnicima Ministarstva privrede i Ministarstva finansija, zaključeno je da su, zahvaljujući pozitivnim rezultatima poslovanja, stvoreni uslovi za povećanje zarada“, kazao je Djordjević.

Prema njegovim rečima Vlada Srbije je dala odobrenje i za prijem u stalni radni odnos zaposlenih koji za to ispunjavaju uslove.

„U toku je i proces nabavke novih dostavnih vozila, biciklala, mopeda i uniformi, održavanja objekata i povećanja nivoa bezbednosti i zaštite. Sve to pokazuje da rukovodstvo Pošte Srbije drži obećanja data zaposlenima, čiji je materijalni položaj jedan od naših prioriteta“, izjavio je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.