U trendu

Najavljen projekat za pretovar bakra iz Bora preko Luke Bar

BEOGRAD/BAR – Predstavnici Luke Bar i kompanije Ziđin iz Bora najavili su pripremu projekta za korišćenje kapaciteta Luke Bar za pretovar koncentrata bakra iz Bora, kao i drugih vrsta tereta Ziđina u narednom periodu, objavilo je železničko preduzeće Srbija kargo koje će biti strateški partner u tom poslu.

To je dogovoreno na sastanku u sredu u Baru, a prisustvovali su menadžment Luke Bar, predstavnici grupacije Ziđin iz Bora, „Trans cargo logistic“, „Montecargo“, Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore i Srbija karga.

Tom prilikom izvršena je analiza dosadašnjih uspešnih poslovnih aranžmana i najavljena je priprema ambicioznih planova za korišćenje kapaciteta Luke Bar za pretovar koncentrata bakra iz Bora, kao i drugih vrsta tereta Ziđina.

Najavljeni projekat se odnosi konkretno na pretovar koncentrata bakra u količini od 350 – 400.000 tona u tekućoj godini, uz znatno povećanje do nivoa od 700.000 tona u 2022. i 2023. godini.

Predstavnici svih kompanija učesnika složili su se u oceni da je u pitanju ozbiljan poslovni projekat, čiji su očekivani efekti višestruko korisni po kompletnu privredu, kako Srbije, tako i Crne Gore, navodi Srbija kargo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.