U trendu

Najskuplje ulice na svetu: Ovde stan ne mogu da kupe ni najbogatiji

U najekskluzivnijim ulicama na svetu jednu je stvar vrlo teško kupiti, a to su nekretnine. Na tim se lokacijama mesecima, pa i godinama ne proda nijedan apartman, penthaus, kuća ili stan. Razlog nije manjak novca, već u tome da je veća potražnja nego ponuda. „U najskupljim ulicama na svetu nekretnine se vrlo retko prodaju. Neke od tih nekretnina na tržište dođu jednom u generaciji i nikad više“, rekla je za Business Insider Jolanda Barns, stručnjak za nekretnine, a ovo je deset najskupljih ulica na svetu, gde stan teško mogu kupiti čak i najbogatiji.

Ardmore Park, Singapur

Prosečna cena kvadratnog metra je 24.000 dolara Jedan od kupaca koji je ovdje uspeo da kupi penthaus je suvlasnik Alibaba grupe. Svoju novu rezidenciju platio je 51 milion dolara, čime je kvadrat platio 40.000 dolara.

Moločnij Pereulok, Moskva

Prosečna cena kvadratnog metra 30.500 dolara Većina zgrada u ovoj četvrti sagrađene su posle 2000. godine. Prošle godine je stan od 238 kvadratnih metara na ovoj lokaciji prodato za 9,5 miliona dolara.

Avenue des Palmires, Les Parcs de Saint-Tropez, Francuska

Prosečna cena kvadratnog metra je 39.000 dolara U ovoj ulici praktično je nemoguće doći do nekretnine. Zadnja je bila u ponudi pre godinu dana, a kad dospeju na tržište kuće sa pogledom na more dosežu cenu i do 70.000 dolara po kvadratu. Jedna od zadnjih nekretnina koja se prodala u ovoj ulici imala je 800 kvadrata i veliko zemljište, a cena je bila 42 miliona dolara.

Quai d’Orléans, Pariz, Francuska

Prosečna cena kvadratnog metra 41.000 dolara Quai d’Orléans nekada je bio dom Brižit Bardo, a danas je jedna od najskupljih ulica u Parizu. Quai d’Orléans adresa je sa jednim od najlepših pogleda na Pariz. Smešten je na južnoj strani ostrva Île Saint-Louis koji se nalazi nasred Sene u središtu Pariza. Fasade zgrada u ovoj klasičnoj ulici su od istorijskog kamena, a pogled sa njih puca direktno na katedralu Notr Dam. Tu je svega oko dvadeset zgrada koje potiču od 17. do 19. veka. Pre nekoliko meseci trosobni apartman na petom spratu sa prekrasnim pogledom, prodat je za 36.000 dolara po kvadratu.

Wolseley Road, Point Piper, Australija

Prosečna cena kvadratnog metra je 44.000 dolara. Nakon nekoliko mirnih godina što se tiče prodaje, poverenje u tržište se opet vratilo, pa tako i u najekskluzivniju australijsku ulicu. Na ovom Sidnejskom poluostrvu kvadrati se prodaju po 44.000 dolara, a u poslednjih godinu dana stanovi u ovoj ulici su se prodavali po ceni između 33 i 40 miliona dolara.

Chemin du Sémaphore, Cap Ferrat, Francuska

Prosječna cena kvadratnog metra 67.000 dolara Ekskluzivno poluostrvo Saint-Jean-Cap-Ferrat nekad je bilo omiljeno mesto belgijske kraljevske porodice. Ovo je područje sada poznato po velikim i prekrasnim vilama u vlasništvu milijardera i tajkuna uključujući i saosnivača Microsofta Pola Alena. Chemin du Sémaphore je put koji vodi u središte skupog poluostrva. Prošlog avgusta tamo je kuća od 650 kvadrata prodata za 37 miliona dolara.

Avenue Princese Grace, Monako

Prosečna cena kvadratnog metra 100.000 dolara. Prošla godina za tržište nekretnina u Monaku bila je rekordna, a Avenija Princeze Grejs, prepoznatljiva po palmama koje okružuje luku ispred Monte Karla nije bila izuzetak. Tako je trosobni apartman od 200 kvadrata na broju pet u Aveniji princeze Grejs prodat prošle godine za 16 miliona evra, a parkiralište i terasa su bili uključeni u cenu. Prošle godine preprodano je ukupno 555 nekretnina u Monaku.

Knightsbridge, London, Velika Britanija

Prosečna cena kvadratnog metra 103.000 dolara. Knightsbridge je najelitnija londonska adresa. To je i ulica i kvart i podzemna železnica, ali kada govorimo o skupim nekretninama, onda mislimo samo na ulicu. Prošlog aprila ovde je penthaus od 1500 kvadrata prodat za oko 200 miliona evra, što je najskuplja prodaja u poslednjih godinu i po dana, prenosi Express.

Gornja Peta avenija, Njujork

Prosečna cena kvadratnog metra 108.000 dolara. Krajem 19. veka Gornja Peta avenija je bila zaštitni znak njujorške aristokracije i društvene elite, a to se nije promenilo ni do danas. Imidž Pete avenije kao ulice njujorških milionera još uvek opstaje i ona je dom najluksuznijih zgrada Velike jabuke. Zapravo je teško naći skuplju ulicu od Pete avenije u kojoj gotovo nijedna nekretnina nema cenu nižu od 70 miliona dolara.

Ulica Peak, Hong Kong

Prosečna cena kvadratnog metra 114.000 dolara. Ulica Peak smeštena je na samom vrhu Victoria Peaka u Hong Kongu, najskupljoj ulici na svetu. Ovog februara je nekretnina na broju 75 prodata za 600 miliona evra što je najskuplje prodata nekretnina u istoriji Hong Konga. Bila je veličine 11.000 kvadrata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar