U trendu

Najtraženije akcije Komercijalne, indeksi stagniraju

BEOGRAD – Akcije Komercijalne banke nastavile su na početku nove radne nedelje dominaciju na trgovanju na Beogradskoj berzi, započetu krajem prošle sedmice, a vrednost BELEX indeksa je ostala na nepromenjenom nivou.

Ukupan promet na trgovanju je iznosio 3,1 milion dinara (oko 26,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je stagnirao na 773,56 poena, a BELEXlajn je zaključen uz zanemarljivu negatuvnu korekciju na 1.649 poena.

Obična akcija Komercijalne banke je istrgovana za 1,8 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.700 dinara, a preferencijalna akcija tog zajmodavca je skočila za gotovo 6,5 procnata na 1.120 dinara, ali je imala slabu realizaciju.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je oslabio za trećinu procenta na 14.400 dinara i zabeležio promet od približno 0,3 miliona dinara, dok je akcija Naftne industrije Srbije napredovala za nepunih 0,2 odsto na 595 dinara uz trgovanje vredno oko 0,2 miliona dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije „Filip Moris“ se zadržala na cenovnom nivou od 7.200 dinara, a isprometovana je za 0,1 milion dinara.

Poljoprivredno društvo Sloga iz Kaća je ojačalo za 1,7 posto na MTP tržištu, na 718 dinara, uz promet u iznosu nešto manjem od 0,4 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali ideo od 29,72 posto, pri čemu u prodaji 59,44 procenta, a u kupovini nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.