U trendu

Najveća regionalna FinTeć konferencija 9. i 10. marta u Zagrebu

BEOGRAD – Najveća regionalna FinTeć konferencija – Money Motion, koja će okupiti 30 vodećih međunarodnih lidera industrije, biće održana 9. i 10. marta u Zagrebu.

Vodeća FinTeć imena na tržištu – ASEE, Monri, UBIK, Mastercard i OTP Banka udružila su snage u organizaciji ove konferencije kako bi omogućili regionalnim profesionalcima i entuzijastima priliku za razgovor s globalnim stručnjacima, razmenu iskustava i znanja i stvaranje relevantnih poslovnih odnosa.

Money Motion, u partnerstvu s Nexi Grupom, dovešće više od 30 lidera industrije i 50 brendova kako bi razgovarali o sadašnjosti i budućnosti FinTeća – jedne od najdisruptivnijih tehnologija našeg vremena.

Učesnici i posetioci mogu da očekuju dva dana otkrivanja
najnovijih trendova, izazova i rešenja na raskršću tradicionalnog finansijskog tržišta i najsavremenijih tehnologija našeg vremena, navodi se u saopštenju.

Direktorka marketinga u Mastercardu u Hrvatskoj Gea Kariž poručila je da je razmena znanja i iskustava iz FinTeća nužna, naročito kad je reč o profesionalcima s globalnog tržišta.

To je, kako kaže, razlog da se veruje da je Money Motion inicijativa koja je bila potrebna i koja će u ovoj godini postaviti temelje i postati referentna tačka za sve koji žele i mogu da pruže znanja, kao i za one koji ta znanja žele da upiju.

„Uz Mastercard stoji i tim vrhunskih stručnjaka, s kojima verujemo da ćemo napraviti korak napred i pozicionirati Zagreb kao ‘it’ mesto na mapi globalnog FinTeća“, rekla je Kariž.

Kako se navodi, za pristup svim sadržajima konferencije dovoljna je jedna ulaznica koja se može nabaviti na platformi Entrio, a ulaznice izlaze u prodaju u ograničenim serijama.

Serije „blind bird“ i „super early bird“ ulaznica rasprodate su u rekordnom roku, a nova serija „early bird“ ulaznica u prodaji je po ceni od 99 evra, navodi se i dodaje da se plan objave novih serija ulaznica može pratiti na službenoj web stranici konferencije i društvenim mrežama Facebook, LinkedIn i Twitter.

Da se radi o značajnim promenama tokom kojih naša zajednica ima priliku da pokaže svoj potencijal za razmenu i razvoj novih ideja slaže se i Nikola Škorić, član upravnog odbora Udruženja za blokčejn i kriptovalute (UBIK).

On je naveo da se broj banaka u Hrvatskoj u poslednjih 10 godina smanjio se za 30 odsto, a da je broj fizičkih poslovnica u celoj Evropskoj uniji pao za 35 odsto, te da digitalne banke i platne aplikacije rastu neviđenom brzinom.

„Promene su toliko tektonske da čitamo vesti koje su pre godinu dana bile nezamislive: Mastercard danas omogućava svojim klijentima trgovanje kriptovalutama“, naveo je Škorić.

Kariž je rekla da je praćenje razvoja tehnologije koju korisnici sve brže i lakše prihvataju od izuzetnog značaja za sve segmente društvenog i digitalnog napretka.

„S tim razvojem ujedno rastu potrebe i očekivanja korisnika, a nama u Mastercardu je zadovoljstvo naših korisnika i partnera na prvom mestu“, dodala je Kariž.

Potencijal konferencije Money Motion prepoznao je i partner Revoluta, vodećeg globalnog FinTeć brenda koji je ujedno i jedna od najbrže rastućih banaka koje posluju isključivo digitalno.

Andrius Bičeika pridružio se Revolutu gotovo od samog početka poslovanja, tokom proteklih šest godina vodio je odeljenje za poslovni razvoj i odeljenje za ljudske resurse na globalnom nivou da bi pre dve godine preuzeo ulogu zamenika generalnog direktora Revoluta i člana uprave odgovornog za širenje poslovanja širom Evrope gde kompanija ima više od 18 miliona klijenata.

Konferenciji Money Motion pridružiće se i Maurice Lisi, voditelj digitalnog poslovanja BPER banke, jedne od vodećih bankarskih grupacija u Evropi.

Sa sasvim drugačijom perspektivom na tržištu pridružiće se Alexander Kobakhidze, bivši globalni šef poreske tehnologije u Uberu i trenutni direktor TaxTeća – irsko-hrvatskog startupa Fonoa koji je ove godine prikupio više od 60 miliona dolara u drugoj rundi finansiranja.

Konferencija se može pohvaliti i istaknutim FinTeć stručnjacima, pa će posetioci moći da čuju Linh Van Deibel, potpredsednicu odeljenja za strategiju i korporativni razvoj u kompaniji Banked koja je pomogla da se izgrade i prošire četiri različita tehnološka startupa širom Evrope, SAD-a i Bliskog istoka.

Nena Dokuzov, voditeljka projektne grupe za novu ekonomiju
i blokčejn tehnologiju u Ministarstvu za ekonomski razvoj i tehnologiju u Sloveniji, priznati je stručnjak za FinTeć, član i osnivač World Metaverse Councila i inicijator prvog nacionalnog NFT-a u svetu.

Maha Al-Saadi, direktorka za usklađenost i regulatorne poslove u digitalnom ogranku Tradias Bankhaus Sćeić, nepokolebljiva je zagovornica usvajanja digitalne imovine, strastvena oko sigurnog usvajanja novih DLT tehnologija.

Više od 16 godina iskustva u finansijskim uslugama, usklađenosti i regulatornim poslovima doprinelo je njenoj stručnosti u blokčejnu, DLT-u, digitalnoj imovini, CBDC-u i kriptovalutama, DeFi-ju i novim tržišnim strukturama.

Osim velikih imena na glavnoj bini, Money Motion dovodi i izbor perspektivnih rešenja i novih timova u industriji koji će svoje ideje predstaviti na startup bini i istovremeno se takmičiti za novčanu nagradu kako bi osigurali nastavak razvoja svog rešenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.