U trendu

NALED proslavio 15 godina postojanja

BEOGRAD – Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) proslavila je u sredu uveče 15 godina postojanja svečanošću u Belom dvoru, kojoj su prisustvovali prijatelji, članovi, partneri i predstavnici Vlade Srbije.

„Ponosni smo što smo u proteklih 15 godina, sa svojih 300 članova i sada gotovo 100 zaposlenih postali nezaobilazni sagovornik u gotovo svim reformskim procesima i lider dijaloga između ključnih delova društva u Srbiji“, rekla je na svečanosti povodom jubileja NALED-a, prva zaposlena i izvršna direktorka Violeta Jovanović.

„Mi Srbiju vidimo onakvu kakva bi mogla da bude i neumorno radimo da takva postane“, istakla je Jovanović i zahvalila lokalnim samupravama, privatnom sektoru i članovima civilnog društva koji sarađuju sa NALED-om od njegovog osnivanja.

Povodom rođendana kompanije u video materijalu presednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je NALED organizacija koja je spojila lokalne samouprve, privredu i organizaciju civilnog društva i unapredila komunikaciju između ova tri sektora države.

„Naled je izuzetno potreban našem društvu zato što je objektivan, nepristrasan i jako dobro sagledava stanje stvari u Srbiji, kako dobre stvari koje radi vlada, tako i one stvari koje bi mogla da radi bolje,“rekla je Brnabić.

Istakla je u videu da Vlada uz pomoć NALED-a godinama sprovodi ozbiljne reforme u zemlji i regionu.

„Brzo smo donosili odluke, menjali zakone i stvarali povoljniji ambijent i sada se to ogleda u digitalizaciji, radnim mestima i novim tehnologijama,“ navela je Brnabić.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović zahvalila je NALED-u na uspešnoj saradnji sa ministarstvom i sprovođenju reformi za zajedničku dobrobit svih građana Srbije.

„Danas je Srbija deveta u svetu po izdavanju građevinskih dozvola, a bili smo treći od pozadi. Hvala NALED-u na ostvarenim rezultatima“, izjavila je ona.

Podsetila je da je ova kompanija učestvovala u razvoju i napretku infrastrukture, organizovala akciju „Zaposlimo hiljadu žena“ i razvila Etno mrežu.

Dobrodošlicu prisutnima i čestitke kompaniji uputio je Aleksandar Karađorđević, ističući važnost projekata koje sprovodi NALED za Srbiju.

Takođe, čestitkama se pridružila direktorka regionalne misije USAID- a Suzan Fric i zahvalila kompaniji na unapređenju komunikacije između zemalja regiona.

Događaju su prisustvovali i presednica Vlade Brnabić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, diplomata i političar Goran Svilanović, kao i mnogobrojni predstavnici Vlade i lokalnih samouprava.

Organizatori su uručili nagrade za „najčlana“ iz oblasti kompanija i prezentovali video materijal sa izjavama partnera, zaposlenih i predstavnika vlade o rezultatima kompanije i značaju za Srbiju i region.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.