U trendu

Nastavak borbe za bolji materijani i socijalni polozaj rudar

BEOGRAD – Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović čestitao je rudarima 6. avgust – Dan rudara Srbije i poručio da će ta sindikalna organizacija nastaviti da se bori za njihov bolji materijalni i socijalni položaj.

S S S S će, kako je navedeno, nastaviti zalaganje za veća ulaganja u ovaj sektor, usmerena ne samo na ekonomsku isplativost, već i ekološku održivost.

„Povodom 6. avgusta – Dana rudara Srbije, upućujem vam iskrene čestitke i želim svetliju i sigurniju budućnost u odgovornom i teškom poslu koji obavljate. Dužnost svih nas je da vam se osigura veća bezbednost i zaštita zdravlja na radu s obzirom na uslove u kojima radite, a koji su dodatno otežani zbog pandemije. I dalje nam je, pored zajedničkog doprinosa oporavku privrede i boljeg standarda radnika i građana, osnovni cilj da sačuvamo živote i zdravlje radnika i njihovih porodica, kao i svih građana Srbije“, napisao je Orbović.

Želim vam sreću, zdravlje i još više uspeha u našoj zajedničkoj borbi za dostojanstvo rudarske profesije – srećno, poručio je Orbović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.