U trendu

Nastavak izvoza pšenice u Albaniju u okviru Otvorenog Balka

BEOGRAD – Ministarka POLJOPRIVREDE poljoprivrede Albanije Frida Krifca izjavila je danas u Beogradu da se ove nedelje nastavlja izvoz srpske pšenice i kukuruza u tu zemlju i istakla da je to još jedna pozitivna strana regionalne inicijative Otvoreni Balkan.

Krifca je danas u Beogradu održala sastanak sa ministrom poljoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem, na osnovu dogovora predsednika Srbije i premijera Albanije Aleksandra Vučića i Edija Rame.

“Na sastanku jutros u Beogradu sa ministrom Nedimovićem potvrdili smo prednosti koje nam pruža Otvoreni Balkan i utvrdili još jednom koje su to pozitivne strane koje Otvoreni Balkan pruža”, rekla je Krifca Tanjugu.

Kako je rekla, najbitnije je da su dve strane još jednom potvrdile da albanske i srpske kompanije nastavljaju saradnju.

“Ove nedelje produžava se saradnja kada su u pitanju realizacija ugovora oko izvoza i uvoza i pšenice i kukuruza. Ovo je primer funkcionisanja i u vreme kriznih situacija kao što je rat”, rekla je Krifca Tanjugu.

Takođe, iz Ministarstva poljoprivrede Srbije su jutroš poručili da će ugovorene količine pšenice i kukuruza, pre zabrane izvoza, biti realizovane u najkraćem roku.

“Zemlje inicijative Otvoreni Balkan, kao i druge susedne zemlje, mogu računati na Srbiju kao pouzdanog partnera u vreme velikih izazova u sektoru hrane”, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je juče da će Srbija u najkraćem mogućem roku dozvoliti izvoz ugovorene pšenice u Albaniju i dodao da će biti isti slučaj sa svakom zemljom u regionu.

Srbija svega ima dovoljno, a to znači da će biti i za zemlje u regionu, poručio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar